-
تحقیق مسمومیت غذایی
دسته:
بهداشت عمومی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1265 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 15مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد
خوردن ایجاد میشود علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه
است و شدت این بیماری طیف گستردهای دارد گاهی آنقدر خفیف است که
نیاز به اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر 1 سال، افراد
پیر و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آنقدر شدت مییابد که جان
آنها را تهدید میکند معمولاً مسمومیتقیمت فایل فقط 5,000 تومان
مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد خوردن ایجاد
میشود. علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه است و شدت
این بیماری طیف گستردهای دارد. گاهی آنقدر خفیف است که نیاز به
اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر 1 سال، افراد پیر و
افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آنقدر شدت مییابد که جان آنها را
تهدید میکند. معمولاً مسمومیت غذایی از چند ساعت تا چند روز
ادامه مییابد و طول مدت بیماری بستگی به عامل مسمومیت دارد.
موجودات میکروسکوپی از طریق آب، هوا، خاک یا راههای گوارشی وارد
غذای انسان و حیوانات میشوند و آنها را آلوده میکنند. معمولاً
این موجودات تغییری در رنگ، بو و بافت غذا ایجاد نمیکنند و
افراد، متوجه آلوده بودن غذا نمیشوند و آن را مصرف میکنند.
بهترین راه پیشگیری، حفاظت مناسب از غذاها و رعایت بهداشت است.
بیش از 200 عامل بیماریزای شناختهشده از طریق غذا منتقل
میشوند.
به طور کلی مسمومیت غذایی به 2 دسته کلی تقسیم
میشود:
مواد عفونی: شامل ویروس، باکتری و انگلها
مواد سمی: شامل قارچهای سمی، هکشها، برخی
گیاهان و غذاهای دریایی
یکی از بیماریهای شایعی که بر اثر مسمومیت غذایی ایجاد میشود
اسهال مسافران است. باکتریهای اشرشیاکلی (E.coli)، کمپیلوباکتر
ژژنی (C.jejuni) و شیگلا (shigella) از عوامل عمده این اسهال
عفونی هستند. استفاده از دستهای آلوده با مدفوع، باعث انتقال این
عفونت از طریق آب و غذا میشود. کسانی که به طور مستقیم با غذا
تماس دارند (مثل آشپزها، کارگرهای رستورانها و …) باید گواهی
سلامت از وزارت بهداشت داشته باشند و در رعایت بهداشت کاملاً دقت
کنند. در صورت مصرف گوشت خام یا گوشتی که خوب پخته نشده است،
احتمال خطر بالایی برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به خصوص
همبرگرهایی که بدون رعایت بهداشت تهیه میگردند و به خوبی پخته
نمیشوند میتوانند این بیماری را انتقال دهند. همبرگر خوب
همبرگری است که کاملاً پخته شده باشد و هیچ قسمتی از آن به رنگ
صورتی کمرنگ (که علامت کامل پخته نشدن گوشت است) نباشد. برگهای
خام سبزیجات، میوه با پوست، لبنیات غیر پاستوریزه و غذاهای دریایی
نیز جزء عواملی هستند که باعث اسهال مسافران میشوند. شیرهای آب
یکی دیگر از عواملی است که به راحتی باعث انتقال بیماری میشود.
در واقع ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با اشیای آلوده میتواند این
بیماری را انتقال دهد. در آشپزخانه در صورت قرار دادن گوشت خام بر
روی میز، حتماً میز را بشویید چون ممکن است با قرار دادن مواد
غذایی دیگر این بیماری منتقل شود. اشتباه شایعی که مسافران
میکنند استفاده از یخ است. با قرار دادن آب در جایخی باز هم
قابلیت انتقال میکروب وجود دارد. بهتر است از یخهای فروشندههای
سر راه استفاده نکنید و خودتان با آب سالم اقدام به درست کردن یخ
نمایید.قیمت فایل فقط 5,000 تومان
برچسب ها :
تحقیق مسمومیت غذایی ,
مقاله مسمومیت غذایی ,
تحقیق در مورد مسمومیت غذایی ,
مقاله مسمومیت های غذایی ,
مقاله درباره مسمومیت غذایی ,
مقاله درمورد مسمومیت غذایی
درباره این سایت